Везюва Къща
ул. Пирин 79

Тел: 0887 542 399
Тел: 0898 696 605
Факс: 0749 8 37 03
Email:veziovi@abv.bg

Банско

Уникална атмосфера породена от историческото, културното и архитектурното наследство на българина, невероятна кухня, многобройните места за развлечение, модерни ски писти, красивата Природа и чистия въздух - всичко това е част от Банско.

Много почитатели на зимните спортове избират Банско за своята почивка. Чужденците са привлечени от Банско не само заради възможността да карат ски. Пирин предлага и редица други занимания като голф, тенис и риболов.

Градчето привлича много инвеститори през последните години. С непрекъснато подобряващите се ски съоръжения и инфраструктура, Банско по нищо не отстъпва и най-модерните ски курорти по света. В случаите, когато няма достатъчно сняг, в ски зона Банско работят над 180 оръдия за изкуствен сняг. Изкуственият сняг, използван в Банско позволява ранното откриване на ски сезона, както и неговото удължаване до средата на Април.

Всички туристи са възхитени от динамичното развитие и високото ниво на Банско като зимен курорт.

През лятото Банско сменя ските с гайда и джаз. Организират се редица събития като летен театрален фестивал, джаз фест, пирин пее, фестивал Между Три Планини и много други, които от години привличат хиляди посетители.

По време на бирения фест в Банско, всяка година се опъват шатри с площ 300 кв. метра с над 500 места.